Nederland benut schone energietechnologie niet

Nederland benut haar kennis over schone energie technologie slecht. Het recente rapport in opdracht van het Wereld Natuur Fonds laat zien dat Nederland is gezakt van de 18e naar de 21e plaats van de 25 landen die zijn onderzocht. Opvallend is dat niet alleen Nederland maar ook andere Europese landen zoals Duitsland terugzakken.

Nederland wil en moet zich economisch vooral als een kennis economie ontwikkelen. Het is dan ook zorgelijk dat dit in dit rapport niet tot uiting komt. Terwijl juist de ontwikkeling en kennis van schone energietechnologie een markt is die zich sterk aan het ontwikkelen is.

Diverse rapporten, zoals het rapport van de VN (hier), laten zien dat het centraal stellen van onze leefomgeving een forse impuls kan geven aan de economie. Juist dan is het van belang om daar sterk op in te zetten als Nederland. Daar waar Nederland een leidende rol heeft als het gaat om waterbeheer en watermanagement, kan Nederland ook een leidende rol innemen als het gaat om schone energietechnologie. Een economie waarin veel te winnen is en perspectief biedt. Juist in deze tijden zou prioriteit moeten worden gegeven aan economisch kansrijke ontwikkelingen. De ontwikkeling en kennis van schone energietechnologie en technologieën en kennis waarin onze leefomgeving centraal staat bieden een mooie kans en uitdaging. De experts zijn het daar wel over eens, maar nu de politiek nog.

http://www.wnf.nl/nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=6404

Leave a Reply