Nanodeeltjes kunnen reuma veroorzaken

Nanodeeltjes kunnen wel degelijk autoimmuun ziekten zoals reuma veroorzaken. Al eerder  hebben we op deze site aandacht gevraagd voor de mogelijk ziekmakende werking van nanodeeltjes. Nanodeeltjes die zonder goede lange termijn onderzoeken naar de gevolgen voor gezondheid te pas en te onpas worden toegepast. In kleding deodorant en veel zaken waar we niet eens van op de hoogte zijn als consument.

Nu is duidelijk aangetoond dat deze nanaodeeltjes een ziekte als reuma kunnen veroorzaken. De nanodeeltjes zorgen ervoor dat het aminozuur arginine wordt omgezet in citrulline. Daardoor wordt de balans in het lichaam en mogelijk ook de hoeveelheid arginine negatief beinvloed.

Daardoor wordt in eiwitten vaker citrulline ingebouwd op plaatsen waar eigenlijk arginine hoort te zitten. Het gevolg is een eiwit dat niet goed kan functioneren. Dat eiwit wordt door het lichaam opgeruimd, maar omdat het eiwit een onderdeel is van een biologische structuur leidt dat tot een beschadiging van de gehele structuur. Bij reuma het gewrichtsvlies.

Het is het zoveelste voorbeeld van het ontstaan van ziekte door veranderingen in onze leefomgeving. Leefomgeving bepaald onze gezondheid en niet onze genen of immuunsysteem. Die twee systemen hebben maar één doel en dat is het in stand houden van onze gezondheid en de soort. Ook in dit geval is het niet het immuunsysteem dat uit zichzelf het lichaam aanvalt, nee het immuunsysteem probeert fouten te herstellen. Fouten die worden veroorzaakt door onze leefomgeving waarin onnatuurlijke stoffen, maar ook voedingstekorten de stofwisseling aantasten. Het betekent dat er mogelijk voor elke ziekte, zelfs zoiets ingewikkeld als auto immuun ziekten, een oorzaak is te vinden in onze leefomgeving. Vervuiling en voeding zijn daarin de belangrijkste determinanten die als eerste moeten worden onderzocht. Maar wie gaat tegen fabrikanten zeggen dat dergelijke producten voortaan verboden zijn?

Laten we in hemelsnaam eens beginnen onze leefomgeving te verbeteren.

http://www.futuremedicine.com/doi/pdf/10.2217/nnm.11.177

Leave a Reply